Poll toevoegen

Een poll is een handig middel om een vraag te stellen aan de bezoekers van je website. Zo kan je in een oogopslag zien hoe zij over een bepaald onderwerp denken. Mocht je iets meer vragen willen stellen, dan kan je beter kiezen voor een enquête.

Een poll aanmaken

Om een poll aan te maken ga je in Club-assistent naar Mailing & enquête. Vervolgens zie je de knop Poll staan. Zodra je hier op klikt zie je een veld met je huidige polls, mits deze er zijn. Om een nieuwe poll aan te maken klik je op 'Item toevoegen'.

Poll

Titel poll * Geef je poll een titel. Deze titel wordt boven je poll getoond.
Vraag * Vul hier de vraag in die je wilt stellen aan de websitebezoekers.
Publiceren voor * Je kunt hier kiezen wie de poll kan zien. Je kunt kiezen voor iedereen, of ingelogde leden.
Publiceren vanaf * Vanaf wanneer mag je poll getoond worden?
Tot * Tot wanneer kan je poll ingevuld worden?
Geopend tot * Tot wanneer kan je poll bekeken worden?
Resultaat beschikbaar * Wie mogen het resultaat van de poll bekijken? Hier heb je de keuze uit: iedereen, iedereen die de poll heeft beantwoord, Ingelogde gebruikers, ingelogde gebruikers die de poll hebben beantwoord en niemand.

Beveiliging & type antwoorden

Invulrestricties * Dit geeft aan wat restricties geeft om te stemmen. Zo heb je de optie dat er maar één keer per IP-adres (per huishouden) gestemd kan worden, of per ingelogde gebruiker.
Antwoordtype * Hoe kan de gebruiker antwoord geven? Hier geef je aan of de gebruiker meerdere antwoorden mag kiezen of maar een antwoord.
Minimaal* Als je kiest voor meerdere antwoorden mogelijk, kan je invullen hoeveel antwoorden er minimaal gekozen moeten worden.
Maximaal* Als je kiest voor meerdere antwoorden mogelijk, kan je invullen hoeveel antwoorden er maximaal gekozen mogen worden. Vul je hier 0 in dan is het aantal antwoorden onbeperkt.
Doorsturen naar URL Stel een url in waar de gebruiker naar toe gestuurd moet worden na het invullen van de poll. Indien dit veld leeg gelaten wordt, keert de gebruiker terug naar de huidige pagina.

De antwoordopties in je poll

Om antwoorden toe te voegen aan je poll kies je onderaan bij 'Antwoordopties' voor 'Item toevoegen'. Nu wordt de vraag van je poll getoond. Hier vul je nu het antwoord toe wat de gebruiker kan kiezen. Bij volgorde vul je een getal van 0 tot 10.000. Mocht je een antwoord als eerste willen tonen, dan zet je deze op 0. Alle andere antwoorden komen hier achter, mits je een hoger cijfer in vult.

Je poll tonen

Je hebt nu een poll aangemaakt. Om deze te tonen op een pagina, voeg je hem toe als contentblok op een pagina. Weet je niet meer hoe dit werkt, dan kan je dat lezen in deze tutorial.