Een teambericht versturen

Op sommige momenten is het handig om vanaf één plek een bericht te sturen naar je team. Zoals wanneer een training/wedstrijd niet door gaat, als er tijden zijn veranderd of gewoon om ze een fijne vakantie te wensen. Als trainer (of lid) kan je via de teampagina van het gewenste team een teambericht versturen. Dit bericht kan je op de teampagina plaatsen, via een e-mail versturen of een als notificatie tonen in de app.

Naar de teampagina gaan

Log in op de website, en ga naar de teampagina. Dit kan via MyClub of via het menu van de website. Nu zie je als het goed is de knop 'Nieuw teambericht' staan. Mocht je deze optie niet zien dan is deze optie voor jou uit gezet, dit is aan te zetten in de 'club-instellingen' van de club in Club-assistent.

Vervolgens klik je op de knop 'Nieuw teambericht' om een teambericht op de teampagina te zetten, een e-mail te sturen naar je team of een notificatie in de app te tonen. Je kunt ook alle zojuist genoemde opties kiezen.

Nieuw bericht plaatsen of versturen

Titel *   Vul hier de titel van je teambericht in
Bericht * Vul hier je teambericht in
Voeg een bijlage toe Het is mogelijk om een bijlage toe te voegen. Deze bijlage wordt vooralsnog op de site bij het teambericht getoond, en/of in de e-mail wordt deze als link toegevoegd. Tevens heb je de optie om de bijlage als teamdocument toe te voegen.
Plaats op teampagina Nu wordt het bericht op de teampagina getoond. Je kunt hier kiezen voor wie en tot wanneer dit bericht gepubliceerd wordt.

Publiceren voor: alleen voor jezelf, voor leden van deze groep, voor alle ingelogde leden, voor iedereen.

Publiceren tot: Kies hier een datum door op de kalender te klikken of de datum in te vullen op deze manier: DD-MM-JJJJ
Stuur een e-mail Kies hier de afzender van de e-mail.
Stuur een app notificatie Deze notificatie wordt naar alle leden van je team gestuurd die zijn ingelogd in de app.
* Dit item moet verplicht ingevuld worden.

Vervolgens zie je hoeveel leden van het team er zijn geselecteerd, de leden die geen e-mailadres hebben ingesteld of het emailadres foutief ingevuld (met een spatie of bijzonder teken) hebben ontvangen geen e-mail. Door op het aantal ontvangers te klikken zie je wie er wel/geen e-mail ontvangen en kan je nog ontvangers kiezen of verwijderen.

Als je alles hebt gecontrolleerd en je bericht is goed, dan klik je op 'Bericht verzenden'. Nu zal je bericht verzonden worden op de door jou gekozen manier, naar de door jou geselecteerde ontvangers.

Instellen teambericht versturen voor leden/stafleden

In de clubinstellingen van Club-assistent kan je kiezen of je de optie 'Teambericht sturen' geeft aan leden of aan stafleden. Wil je weten voor wie dit is ingesteld? Ga dan naar Club-assistent. Vervolgens klik je op 'Instellingen'. Nu zie je bovenaan de pagina de knop 'club-instellingen' staan, hier klik je op. Nu zie je alle instellingen van de club.

Vervolgens klik je op de knop 'Teams en wedstrijden'. Onder de kop 'Teams overzicht en detail pagina' zie je de optie 'Versturen teambericht'. Hier zie je wie de optie hebben een teambericht te sturen en kan je dit aanpassen.