Team-/groepsrollen toevoegen

In een Team of Groep zijn de rollen verschillend verdeeld. Zo heb je Trainers, Reservespelers, Verzorgers, Veldspelers, Keepers etc. Alle teamrollen die je maar kunt bedenken zijn mogelijk toe te voegen in Club-assistent. Teamrollen bepalen of een trainer bijvoorbeeld bij het trainingsoverzicht getoond wordt, of dat een verzorger een blessure mag opgeven. Aan deze teamrollen zitten namelijk rechten gekoppeld, die je weer aan een lid in het team kunt koppelen. 

Teamrol aanmaken of wijzigen

Om een teamrol toe te voegen of te wijzigen, ga je in Club-assistent naar Teams/groepen, trainingen & wedstrijden en klik je onder het kopje Teams op 'Teamrollen' (omniverenigingen vinden de teamrollen onder het kopje 'Overige teaminstellingen'). Klik vervolgens op een teamrol om hem te wijzigen, of klik rechts bovenin op 'Item toevoegen' om een nieuwe teamrol aan te maken.

Let op: alle wijzigingen die je doorvoert binnen een bestaande teamrol worden toegepast voor alle leden met deze teamrol.
Bij het bewerken of aanmaken van een teamrol vind je de volgende gegevens:
 
Teamrol Voer hier de naam van de teamrol in. 
Is speler Dit vink je aan als het een teamrol is die hoort bij een speler/leerling
Is trainer Dit vink je aan als het een teamrol is die hoort bij een trainer/docent. 
Rechten Bepaal welke rechten leden met deze teamrol krijgen.
Geen: leden met deze teamrol hebben een MyClub pagina, maar beschikken niet over aanvullende rechten.
Spelersrechten: leden met deze rechten kunnen berichten versturen naar team-/groepsleden en kunnen zelf hun aanwezigheid voor trainingen/lessen doorgeven via de app als dat zo is ingesteld via Clubinstellingen.
Kaderlidrechten: dit zijn rechten die horen bij bijvoorbeeld trainers. Kaderleden kunnen de aanwezigheid van leden registreren, blessures melden, uren declaraties indienen en eventueel lidgegevens aanpassen indien ingesteld via Clubinstellingen.
Beoordeling rechten De team-/groepsrol waarbij dit vinkje aan mag beoordelingen invullen. Hierbij kun je onderscheid maken tussen bv trainers en assistent-trainers. Beide krijgen kader rechten maar de trainer ook beoordelingsrechten.
Volgorde Bepaal door middel van een getal op welke volgorde de teamrollen worden getoond. Hoe dichter dit cijfer bij 1 ligt, hoe hoger de teamrol wordt getoond in een lijst.
Tonen op trainingsoverzicht De team-/groepsrol waarbij dit vinkje aan staat wordt getoond op het trainingsoverzicht. Als je bv een trainingscoordinator wel als groepsrol aanmaakt maar die wil je niet tonen dan zet je het vinkje uit.
Standaard De team-/groepsrol waarbij dit vinkje aan staat wordt voor de import van deelnemers aan lessen, via Digimembers 
Mocht je een teamrol willen toevoegen waarbij een persoon geen speler/leerling is en geen trainer, dan kies je voor 'Geen rechten'. Bij een verzorger of masseur kan het handig zijn om kaderlidrechten toe te voegen omdat deze persoon dan ook blessures kan melden. 

Andere teamrol toekennen bij teams indelen

Bij het indelen van een team krijgen de leden automatisch de meest voorkomende teamrol (zoals bijvoorbeeld, veldspeler, judoka, zwemmend lid etc.) Mocht een lid in een team een andere rol hebben zoals trainer, dan moet je deze handmatig aanpassen. Dit doe je door in het indelingsscherm op het potloodje te klikken bij het desbetreffende lid en een andere teamrol te selecteren.