Strippenkaart

Wil je naast het les-/trainingsaanbod ook strippenkaarten aanbieden om nieuwkomers kennis te laten maken met jouw sport? Dan heeft Club-assistent daarvoor de juiste oplossing.

Voorwaarden:
- Je club gebruikt de Club-assistent website t.b.v. verkoop strippenkaart
- je club gebruikt ook de Club-assistent app om de kaart te scannen
- Je hebt een betalingsprofiel (Mollie) ingesteld om de kaart te betalen

De strippenkaartmodule staan standaard uit. Wil je hier gebruik van maken laat het ons dan weten.

Strippenkaart type aanmaken

Voordat strippenkaarten aangeboden kunnen worden op de website, moeten deze eerst aangemaakt worden.
Je bepaalt eerst wat voor type kaart je wilt aanbieden. Bijvoorbeeld voor welke discipline en welke lesuren.

Om een Strippenkaart Type toe te voegen ga je in Club-assistent naar "Groepen,Trainingen & Wedstrijden". Vervolgens klik je onder het kopje Strippenkaart op "Strippenkaart type". Dan klik je rechts op "Item toevoegen" om een strippenkaart type toe te voegen.

Naam Dit is de naam van de strippenkaart zoals op de website zal worden aangeboden.
Suggesties:
- 10 lessen trampolinespringen
- 5 × deelname oudere fitness
Aantal lessen Aantal lessen of aantal strippen. Zeg maar: het tegoed van de strippenkaart na aanschaf. Dit is onafhankelijk van de lengte van de les.
Prijs Het bedrag wat afgerekend moet worden om de strippenkaart te kopen.
Geldigheidsperiode i.c.m. het volgende veld bepaal je hier hoe lang de strippenkaart na aanschaf geldig blijft.
Geldigheidsperiode lengte Aantal eenheden van het vorige veld.
Bv je vult hier 3 in en bij het vorige veld selecteer je maand dan is de strippenkaart 3 maanden geldig na aanschaf.
Teams Geef aan bij welke lesgroep de strippenkaart verzilverd mag worden.
Vul (een deel van) de naam van een team/lesgroep in. Je kunt meerdere lesgroepen toevoegen.
Aangeboden Vink dit aan om dit type strippenkaart aan te bieden op de website.
Betalingsprofiel Selecteer het betalingsprofiel wat gebruik dient te worden voor het afrekenen van de strippenkaart.

Factuur aanmaken?

Wil je dat er bij de aanschaf van een strippenkaart direct een factuur aangemaakt wordt voor de besteller? ga dan naar de clubinstellingen > Teams training en wedstrijden
Halverwege de pagina vind je de optie om de factuur generatie aan te zetten en een template in te stellen.

Strippenkaart publiceren op de site

Om de strippenkaart aan te kunnen bieden aan je publiek, dient deze gepubliceerd te worden op de (Club-assistent) website.
Hier is een contentblok voor beschikbaar. Je kunt het blok toevoegen aan een bestaande pagina of een nieuwe pagina aanmaken met het template 'Basis' en het contentblok hier aan toevoegen.

--------

Strippenkaart bestellen

Nu de kaart op de site gepubliceerd is kan deze besteld worden door leden en niet leden.

De besteller selecteert de gewenste strippenkaart, het bestelformulier verschijnt op de pagina. Enkel naam en e-mailadres zijn vereist om de strippenkaart te kunnen bestellen.

Na het invullen van het formulier dient de kaart direct afgerekend te worden via iDEAL.
Na het invullen en afrekenen ontvangt de besteller/gebruiker de strippenkaart via de mail.

In de mail staat een QR-code (de feitelijke strippenkaart) en het saldo (aantal strippen) wat nog open staat.

Overzicht strippenkaart bestellingen

Elke bestelling / strippenkaart vind je terug in Club-assistent.

Om het overzicht te bekijken of een specifieke kaart te zoeken ga je in Club-assistent naar "Groepen, Trainingen & Wedstrijden". Vervolgens klik je onder het kopje Strippenkaart op "Strippenkaart".

Gebruik de filtering om een specifieke kaart te vinden.
Gebruik het plusje + voor de regel om te zien hoe vaak en wanneer de kaart gebruikt is.

Strippenkaart gebruiken

Om de strippenkaart te gebruiken kan de gebruiker van de kaart deze tonen bij aanvang van de les.
De trainer kan met de Club-assistent app de QR-code scannen.
Na de scan ontvangt de eigenaar een mail. Hierin staat het verbruik van deze en vorige strips en het openstaande saldo.
Op deze manier is de eigenaar altijd op de hoogte.

Het aanbieden van de QR-code kan doordat deze geprint is of door het openen van de mail op een mobiel.
De QR-code blijft onveranderd in de update mails die gestuurd worden.
Deze QR-code kan gescanned worden met de Clubp-assistent app door een aangewezen vrijwilliger(s) van je vereniging.

Er kunnen meerdere strippen per les ingezet worden, daarmee is de strippenkaart overdraagbaar en kan dus bv door meerdere gezinsleden ingezet worden.

De strippenkaart kan ook cadeau worden gegeven waardoor je op een originele manier mensen kennis laat maken met jouw sport.

Strippenkaart saldo

De gebruiker van de strippenkaart krijgt elke keer na gebruik van de strippenkaart (QR-code) een mail met het nieuwe saldo.

Als een gebruiker de mail niet heeft ontvangen/kwijt is, dan kun je een update mail sturen vanuit Club-assistent.

Strippen handmatig afschrijven

Hopelijk is het vanuit bovenstaande uitleg duidelijk dat er in Club-assistent geen handmatige handelingen nodig zijn om de aangekochte strippenkaart te gebruiken.

Als er om één of andere reden nodig is om toch handmatig een strip af te schrijven dan kun je kiezen voor 'item toevoegen' bij "training aanwezigheid strippenkaart". Vul de trainingsdag in en de naam van degene die het registreert.