Teams/groepen indelen

Het is in Club-assistent eenvoudig om je teams in te delen. De leden worden namelijk allemaal ingeladen en je kunt leden naar het juiste team verslepen. Je kunt ook de teamindeling van het vorige seizoen bekijken en vergelijken met het huidige seizoen.

Teams/groepen indelen via Club-assistent

Om je team in te delen ga je in Club-assistent naar "Teams, Trainingen & Wedstrijden". Vervolgens klik bij Extra opties op "Teams indelen" of "Groepen indelen". Links zie je de teamindeling van het vorige seizoen, rechts zie je de teamindeling van het huidige seizoen. Links kan je ook op alle leden klikken en dan kan je filteren op teamrol, geboortejaar, leeftijd, naam, of clubrol. Je kunt ook aanvinken dat alleen de leden worden getoond die niet zijn ingedeeld voor het huidige seizoen.

Wil je de proeflessers indelen klik dan op " Switchen naar "Wachtlijst leden" "

Een lid indelen in een team/ groep

Om een lid in te delen in een team klik je met je linkermuisknop op het lid en hou je deze ingedrukt om het lid te verslepen naar het team in het huidige seizoen. Je kunt ook meerdere leden aanklikken met je linkermuisknop los laten en je linkermuisknop langer indrukken om al deze leden tegelijk te verslepen naar het team.

Een lid van een ander team /groep verplaatsen

Wil je een lid van een ander team verplaatsen? Kies dan eerst de juiste groep/categorie onder het huidig seizoen. Je krijgt een overzicht van alle teams in het huidige seizoen, hier kan je ook net zoals hierboven staat uitgelegd, leden naar een ander team verslepen.

Nadat het lid verplaatst wordt van team zal er een afmelddatum geplaatst worden bij het oude team. Het zou dan kunnen voorkomen dat deze afmelddatum binnen de contributieperiode valt en het lid voor beide groepen gefactureerd wordt. Om dit te voorkomen kan je in de clubinstellingen Trainingsuren wissel in periode aanvinken. De uren van de oude groep/team zullen dan niet meer meegenomen worden tijdens het draaien van de contributie. Deze instelling vind je onder Instellingen > Clubinstellingen > Contributie.

Een lid uitschrijven bij een team / groep

Om een lid uit te schrijven bij een team ga je eerst naar het team en zoek je het lid op bij de teamleden. Daar voeg je dan de datum in bij 'datum t/m'. Vanaf die datum zal het lid dan niet meer in de aanwezigheid worden meegenomen. Ook zal het lid voor de contributie niet meer worden geteld als teamlid vanaf die datum. Let op dat de ingevoerde datum, de laatste dag is dat het lid nog bij het team hoort.  Zit dit lid in meerdere teams / groepen, dan hoef je alleen de aanpassing te verwerken bij het team / groep waar het lid stopt.

Extra teamlid informatie toevoegen

Als een teamlid/groeplid niet alle aangeboden lessen/trainingen volgt dan kun je dat vastleggen bij de teamleden.

Om de teamlid informatie toe te voegen ga je in Club-assistent naar "Teams, Trainingen & Wedstrijden". Vervolgens klik je groepen huidig seizoen en kies je het plus-je voor de regel van de teamleden.

Klik op het juiste teamlid om de extra informatie toe te voegen.

Voortijdig gestopt in de groep

Als een teamlid niet het gehele seizoen meetraint in de groep kun je de juiste periode aangeven bij het teamlid. Op deze manier kan Club-assistent zien of het lid in de contributieperiode bij het team actief was of niet en daar eventueen geen contributie voor rekenen.
Als een lid gestopt is bij de vereniging dan vul je de afmelddatum in bij het lidmaatschap in de ledenadministratie.

Niet alle trainingen?

Als een lid niet alle aangeboden training volgt dan kun je bij het teamlid aanvinken welke trainingen WEL gevolgd worden.
Als een lid wel alle training volgt hoef je niets aan te vinken.

Een lid toevoegen aan een team via Myclub

Als trainer heb je ook de mogelijkheid om via MyClub je teams in te delen. Log in op de website en ga naar je MyClub pagina. Bij Mijn teams klik je op het betreffende team dat je wilt indelen. Vervolgens klik je op "Lid toevoegen". Typ de naam in van het lid dat je wilt toevoegen. Dan kies je de juiste teamrol bij het lid bijvoorbeeld "Veldspeler". Klik dan op "Lid toevoegen" om het lid aan het team toe te voegen. Om een heel team in te delen is het handiger om de bovenstaande optie te gebruiken.

Ik kan de lid toevoegen knop niet vinden?

Een lid toe voegen via MyClub dient ingesteld te worden via Club-assistent. Dit doe je door in Club-assistent naar "Instellingen" te gaan. Vervolgens klik je bovenaan op "Clubinstellingen". Nu klik je in de tabbladen op "Teams en wedstrijden". Dan vink je bij "Teaminstellingen" onder "Teams overzicht en detail pagina" bij de optie lid toevoegen "Kaderleden (trainers/leiders etc.) mogen leden toevoegen aan.