Teams/groepen indelen

Het is in Club-assistent eenvoudig om je teams in te delen. De leden worden namelijk allemaal ingeladen en je kunt leden naar het juiste team verslepen. Je kunt ook de teamindeling van het vorige seizoen bekijken en vergelijken met het huidige seizoen.

Teams indelen via Back-site

Om je team in te delen ga je in Back-site naar "Teams, Trainingen & Wedstrijden". Vervolgens klik je boven in de balk op "Teams indelen". Links zie je de teamindeling van het vorige seizoen, rechts zie je de teamindeling van het huidige seizoen. Links kan je ook op alle leden klikken en dan kan je filteren op teamrol, geboortejaar, leeftijd, naam, of clubrol. Je kunt ook aanvinken dat alleen de leden worden getoond die niet zijn ingedeeld voor het huidige seizoen.

Een lid indelen in een team

Om een lid in te delen in een team klik je met je linkermuisknop op het lid en hou je deze ingedrukt om het lid te verslepen naar het team in het huidige seizoen. Je kunt ook meerdere leden aanklikken met je linkermuisknop los laten en je linkermuisknop langer indrukken om al deze leden tegelijk te verslepen naar het team.

Een lid van een ander team verplaatsen

Wil je een lid van een ader team verplaatsen dan kies je eerst de juiste groep/categorie onder het huidige seizoen. Dan zie je alle teams in het huidige seizoen, hier kan je ook net zoals hierboven staat uitgelegd leden naar een ander team verslepen.

Een lid toevoegen aan een team via Myclub

Als trainer heb je ook de mogelijkheid om via MyClub je teams in te delen. Log in op de website en ga naar je MyClub pagina. Bij Mijn teams klik je op het betreffende team dat je wilt indelen. Vervolgens klik je op "Lid toevoegen". Typ de naam in van het lid dat je wilt toevoegen. Dan kies je de juiste teamrol bij het lid bijvoorbeeld "Veldspeler". Klik dan op "Lid toevoegen" om het lid aan het team toe te voegen. Om een heel team in te delen is het handiger om de bovenstaande optie te gebruiken.

Ik kan de lid toevoegen knop niet vinden?

Een lid toe voegen via MyClub dient ingesteld te worden via Back-site. Dit doe je door in Back-site naar "Instellingen" te gaan. Vervolgens klik je bovenaan op "Clubinstellingen". Nu klik je in de tabbladen op "Teams en wedstrijden". Dan vink je bij "Teaminstellingen" onder "Teams overzicht en detail pagina" bij de optie lid toevoegen "Kaderleden (trainers/leiders etc.) mogen leden toevoegen aan.