Team/groep toevoegen

Teams importeren we over het algemeen direct vanuit de bond of jouw ledenadministratie. Daarnaast kun je handmatig teams aanmaken en uiteraard leden indelen in teams. Leden kunnen op hun persoonlijke MyClub pagina zien in welk team ze zitten, wanneer ze een wedstrijd spelen en wanneer de eerstvolgende training plaatsvindt.

Team/groep aanmaken

Let op! Controleer van tevoren altijd of het juiste seizoen is aangemaakt, voordat je teams/groepen gaat aanmaken en indelen.

Om een team of groep aan te maken, ga je in Club-assistent naar 'Teams/groepen, Trainingen & Wedstrijden' en klik je vervolgens op 'Teams huidig seizoen'. Hier zie je een overzicht van de teams in het huidige seizoen. Klik rechtsboven op 'Item toevoegen' om een nieuw team aan te maken.

Een team of groep aanmaken

Seizoen * Kies hier voor het huidige seizoen
Categorie * Kies hier bij welke categorie het team hoort, als hier nog niets is ingevuld ga je terug naar "Teams, Trainingen & Wedstrijden" en herhaal je de stappen die in de tutorial "Teams/groepen indelen in categorieën" staan aangegeven.
Subcategorie * Dit is een subcategorie waarin je nog specifieker kunt aangeven waar een team bij hoort.
Teamnaam Hier vul je de naam van het team in.
Is eerste Vink dit alleen aan bij het "Eerste" van de club. Van dit team kan dan de eerst volgende te spelen wedstrijd worden getoond op de homepagina.
Opmerkingen Hier kan je opmerkingen invoeren.
Teamfoto Voeg hier een teamfoto toe om deze op de teampagina te tonen.
Volgorde De volgorde van teams gaat van 0 tot 10.000. Mocht je een team als eerste willen tonen zet je dit item op 0. Alle andere teams komen hier achter, mits je een hoger cijfer in vult.
Let op! Heb je bij een ander team het zelfde getal ingevuld dan wordt er willekeurig een van deze teams gekozen.
Aantal min. voor aanvang verzamelen Hoeveel minuten voor aanvang moet het team verzamelen? Vul dat getal hier in.
Aankomend seizoen publiceren Vink dit alleen aan als je een nieuw seizoen aan het indelen bent, dan krijgen de leden in MyClub te zien in welk team ze het aankomende seizoen ingedeeld zijn.
Weergeven Dit staat automatisch aangevinkt. Als je dit niet aanvinkt wordt het team niet getoond op de website.
Weergeven inschrijfformulier Deze instelling geeft aan of de groep wel of niet moet worden getoond als optie op het inschrijfformulier.
Deze optie werkt enkel als de teams/groepen automatisch op het inshrijfformulier worden getoond. Zoals bij proeflessers.
* Dit item moet verplicht ingevuld worden.

KNVB dataservice, Club.Dataservice

Hier vul je de gegevens in zoals ze bij de KNVB bekend zijn.
Teamnaam KNVB Vul hier de teamnaam in.
Teamnummer KNVB Vul hier het teamnummer in.
Speeldag KNVB Kies hier de speeldag
Speeltijd Kies hier de speeltijd (bijvoorbeeld 2x45 minuten)
* Dit item moet verplicht ingevuld worden.

Vervolgens klik je rechtsonder op "Opslaan" om het team/groep aan te maken.

Teams in een nog niet begonnen seizoen aanmaken

In dit geval heb je een seizoen aangemaakt wat in de toekomst begint. Mocht je de teams van het huidige seizoen over willen nemen naar het komende seizoen, dan lees je hieronder hoe je dit doet.

Nu maken wij een team aan in het nieuwe seizoen. Je gaat nu in Club-assistent naar "Teams, Trainingen & Wedstrijden" en klik vervolgens op "Teams overige seizoenen". Hier zie je een overzicht van seizoenen, klik bij het juiste seizoen op het plusje. Hier zie je de teams die in dat seizoen staan. Om een nieuw team aan te maken klik je rechts naast het kopje teams op "Item toevoegen". Nu vul je alle informatie in en klik je rechtsonder op Opslaan. Hierboven zijn alle vakken in het formulier uitgelegd.

Teams van het vorige seizoen overnemen

Teams van een vorige seizoen kan je overnemen als je een nieuw seizoen aanmaakt. Dan heb je de volgende opties. Hoe je een nieuw seizoen aanmaakt kan je lezen in de tutorial "Sportseizoen toevoegen".