Sportseizoen toevoegen

Bij Club-assistent zijn teams/groepen, trainingen en wedstrijden opgesplitst in seizoenen. We leggen hier uit hoe je een nieuw seizoen aanmaakt.

Over seizoenen

De seizoenen zijn bepalend voor welke teams, groepen en trainingen getoond worden. Tevens zijn seizoenen  er ook om na te gaan of er nog mensen zijn die bardiensten moeten draaien, en wie er nog hoeveel bardiensten moet draaien.

Als twee seizoenen elkaar overlappen (de startdatum van komend seizoen ligt voor de einddatum van het huidige seizoen), gaat het nieuwe seizoen pas van start als de einddatum van het huidige seizoen in het verleden ligt. Let er dus goed op dat seizoenen niet overlappen om dit te voorkomen.

Seizoenen moeten op elkaar aansluiten, ook al loopt het sportseizoen bijvoorbeeld tot 20 juni, laat dan het nieuwe seizoen op 1 juli beginnen en niet op bijvoorbeeld 1 september. 

Let op! Zorg er voor dat altijd een actief seizoen is.  Het kost je minder dan één minuut.

Een seizoen toevoegen

Seizoenen voeg je toe via de module Instellingen. Klik hier op Seizoenen.
Hier krijg je een overzicht van alle seizoenen. Als je een nieuw seizoen wil maken klik je boven in de blauwe balk op + Seizoen aanmaken.

Je komt in een nieuw scherm waar je de volgende waardes in kunt vullen:
 
Huidig/laatste seizoen Laat zien welk seizoen op dit moment actief is en wanneer deze begint en eindigt.
Seizoensperiode De start- en einddatum van het opvolgende seizoen. Deze worden standaard gevuld met datums op basis van het huidige seizoen.
Naam seizoen De naam van het seizoen. Wordt automatisch ingevuld met de jaren van de start- en einddatums die zijn ingevuld.
Kopieer van vorig seizoen Hiermee geef je aan wat er moet worden meegenomen van het huidig/afgelopen seizoen.
Teams neemt alle teams/groepen mee,
Teamleden alle spelende leden in de teams/groepen,
Team kaderleden alle leden met extra functies,
Trainingen alle trainingen van de teams/groepen en
Documenten neemt alle documenten mee die aan het team zijn gekoppeld.
Seizoen waarvan gekopieerd wordt Het seizoen waar bovenstaande info van gekopieerd gaat worden. In vrijwel alle gevallen kies je hier het huidige seizoen.

Een seizoen verwijderen

Om een seizoen te verwijderen moet je in Club-assistent eerst naar Teams, Trainingen en wedstrijden > Teams overige seizoenen gaan. Daar staan alle geregistreerde seizoenen. Hier kun je dan helemaal rechts van een seizoen klikken op het prullenbakje om het seizoen te verwijderen. Je krijgt dan een pop-up venster in beeld die vraagt wat je wilt verwijderen. Kies daarbij voor alles verwijderen.