Sportseizoen toevoegen

Bij Club-assistent zijn teams/groepen, trainingen en wedstrijden opgesplitst in seizoenen. We leggen hier uit hoe je een nieuw seizoen aanmaakt.

Over seizoenen

De seizoenen zijn bepalend voor welke teams, groepen en trainingen getoond worden. Bovendien zijn seizoenen er ook om na te gaan of er nog mensen zijn die bardiensten moeten draaien, en wie er nog hoeveel bardiensten moet draaien.

Als twee seizoenen elkaar overlappen (de startdatum van komend seizoen ligt voor de einddatum van het huidige seizoen), gaat het nieuwe seizoen pas van start als de einddatum van het huidige seizoen in het verleden ligt. Let er dus goed op dat seizoenen niet overlappen om dit te voorkomen.

Seizoenen moeten op elkaar aansluiten, ook al loopt het sportseizoen bijvoorbeeld tot 30 juni, laat dan het nieuwe seizoen op 1 juli beginnen en bijvoorbeeld niet op 1 september.

Let op! Als je voor het aflopen van het seizoen zelf nog geen nieuw seizoen hebt aangemaakt, zal Club-assistent deze voor je aanmaken. Daarbij zal dan alles van het huidige seizoen, dat binnenkort afloopt, worden overgenomen.
Het nieuwe seizoen duurt ook automatisch 1 jaar.

Een seizoen aanmaken

Seizoenen voeg je toe in de module, Instellingen > Seizoenen.
Voor je zie je een overzicht van alle seizoenen. Een nieuw seizoen kan je aanmaken door bovenin de blauwe balk op '+ Seizoen aanmaken' te klikken.

Je komt in een nieuw scherm waar je de volgende waardes in kunt vullen:

Huidig/laatste seizoen Laat zien welk seizoen op dit moment actief is en wanneer deze begint en eindigt.
Seizoensperiode De start- en einddatum van het opvolgende seizoen. Deze worden standaard gevuld met datums op basis van het huidige seizoen. De startdatum is niet aanpasbaar.
Naam seizoen De naam van het seizoen. Wordt automatisch ingevuld met de jaren van de start- en einddatums die zijn ingevuld.
Kopieer van vorig seizoen Hiermee geef je aan wat er moet worden meegenomen van het huidig/afgelopen seizoen.
Teams neemt alle teams/groepen mee,
Teamleden alle spelende leden in de teams/groepen,
Team kaderleden alle leden met extra functies,
Trainingen alle trainingen van de teams/groepen en
Documenten neemt alle documenten mee die aan het team zijn gekoppeld.
Seizoen waarvan gekopieerd wordt Het seizoen waar bovenstaande info van gekopieerd gaat worden. In vrijwel alle gevallen kies je hier het huidige seizoen.

Klik op seizoen aanmaken en Club-assistent maakt je nieuw seizoen aan.

Een seizoen verwijderen

Navigeer naar instellingen > seizoenen . Klik het desbetreffende komende  seizoen aan.
Links onder tref je een blauwe knop met de tekst "verwijderen".

Let op! alleen komende seizoenen zijn verwijderbaar.