Sportseizoen toevoegen

Bij Club-assistent zijn teams/groepen, trainingen en wedstrijden opgesplitst in seizoenen. We leggen hier uit hoe je een nieuw seizoen aanmaakt.

Over seizoenen

De seizoenen zijn bepalend voor welke teams, groepen en trainingen getoond worden. Tevens zijn seizoenen ook om na te gaan of er nog mensen zijn die bardiensten moeten draaien, en wie er nog hoeveel bardiensten moet draaien.

Als twee seizoenen elkaar overlappen (de startdatum van komend seizoen ligt voor de einddatum van het huidige seizoen), gaat het nieuwe seizoen pas van start als de einddatum van het huidige seizoen in het verleden ligt. Let er dus goed op dat seizoenen niet overlappen om dit te voorkomen.

Seizoen moeten op elkaar aansluiten, ook al loopt het sportseizoen bijvoorbeeld tot 1 oktober tel dan de winterstop mee tot het volgende sportseizoen begint.

Let op! Zorg er voor dat altijd een actief seizoen is. 

Een seizoen toevoegen

Seizoenen voeg je toe via de module Instellingen. Klik hier op Seizoenen.
Hier krijg je een overzicht van alle seizoenen. Als je een nieuw seizoen wil maken klik je boven in de blauwe balk op + Seizoen aanmaken.

Je komt in een nieuw scherm waar je de volgende waardes in kunt vullen:
 
Huidig/laatste seizoen Laat zien welk seizoen op dit moment actief is en wanneer deze begint en eindigt.
Seizoensperiode De start- en einddatum van het opvolgende seizoen. Deze worden standaard gevuld met datums op basis van het huidige seizoen.
Naam seizoen De naam van het seizoen. Wordt automatisch ingevuld met de jaren van de start- en einddatums die zijn ingevuld.
Kopieer van vorig seizoen Hiermee geef je aan wat er moet worden meegenomen van het huidig/afgelopen seizoen.
Teams neemt alle teams/groepen mee,
Teamleden alle spelende leden in de teams/groepen,
Team kaderleden alle leden met extra functies,
Trainingen alle trainingen van de teams/groepen en
Documenten neemt alle documenten mee die aan het team zijn gekoppeld.
Seizoen waarvan gekopieerd wordt Het seizoen waar bovenstaande info van gekopieerd gaat worden. In vrijwel alle gevallen kies je hier het huidige seizoen.