Zijbalk / site layout aanpassen

In Club-assistent is het mogelijk om de website in te delen met zijbalken. Dit is een balk aan de linker, rechter of beide kanten van de website die op iedere pagina in te stellen is. De homepagina is los in te stellen of kan de standaard instellingen overnemen. Ook de zijbalk maakt gebruik van contentblokken. In deze tutorial wordt de indeling van zijbalken uitgelegd.
(sub)sites Hier wordt de naam van de website getoond. Als je subsites hebt die gekoppeld zijn aan deze Club-assistent dan worden deze hier getoond en kan je de zijbalken per site aanpassen. 
Layout Hier heb je de optie algemeen en home, algemeen is de gehele website. Home is alleen de homepagina. 
Algemene site layout Hier wordt getoond welke zijbalken waar zijn ingesteld. In het voorbeeld zie je dat de website een zijbalk heeft aan de linker kant. 
Layout opties Twee zijbalken (links en rechts), zijbalk links, zijbalk rechts en geen zijbalken. Als je bij Layout op de optie home hebt geklikt wordt ook nog de optie "Algemeen" getoond. Dit zorgt er voor dat de zijbalken van de algemene layout, dus zoals ze op alle pagina's in de site zijn ingesteld, wordt overgenomen. 
De zijbalken zijn op alle pagina's gelijk. Het is wel mogelijk om aan te geven dat de homepagina een andere set zijbalken heeft. Dit doe je door bij layout de optie "Home" aan te klikken. Hier kun je aangeven dat de homepagina dezelfde zijbalken gebruikt als de andere pagina's, of dat de homepagina zijn eigen zijbalken heeft.
 
De zijbalken werken ook met contentblokken. We gaan er in deze tutorial van uit dat je de basis kent van het indelen van een pagina en je weet hoe je een contentblok toevoegt. Heb je dit nog niet gedaan, en weet je niet hoe dit moet? Lees dan de tutorial "Pagina indelen" tutorial.