Google Analytics toevoegen

Een website hebben is heel leuk, maar je wilt natuurlijk ook weten hoeveel mensen je website bezoeken. Door het toevoegen van Google Analytics (GA) kan je op een overzichtelijke manier zien hoeveel bezoekers je website bezoeken. Niet alleen kan je bij het overzicht in GA zien hoeveel bezoekers je website heeft maar ook welke pagina's het best bezocht worden en nog veel meer informatieve items. 
Er zijn hier twee mogelijkheden:
  • Jouw vereniging heeft al een Google Analytics account
  • Jouw vereniging heeft nog geen Google Analytics account
Als je nu denkt 'Google Analytics, wat is dat?', dan is waarschijnlijk de tweede optie aan de orde.

Lees hieronder per optie hoe Google Analytics ingesteld kan worden.

Mijn vereniging heeft al een Google Analytics account

Als je al een account hebt van de website dan heb je alleen het tracking ID nodig.
Deze is te vinden bij het menu Beheer (Het tandwiel linksonderin). Hier heb je 3 kolommen; Account, Property en Weergave. In de kolom property moet je naar Trackingsinfo gaan en dan naar Trackingscode. Hier staat de Tracking-ID in de linkerbovenhoek. De tracking ID begint met UA en heeft daarna een reeks getallen die eindigt met -1 of een hoger getal als je meerdere tracking ID's hebt aangemaakt.

De Tracking ID kopieer je en je gaat naar Club-assistent -> instellingen -> Footer & SEO Instellingen. Je klikt daarna op de de balk onder de donker blauwe balk, NIET op het plusje. Je gaat dan naar een nieuwe pagina en je vult dan de Tracking-ID in waar Google Analytics code staat. Vanaf nu zullen alle gegevens automatisch doorgestuurd worden naar jullie GA account en kan je het daar bekijken. 
 

Mijn vereniging heeft nog geen Google Analytics account

Wij maken het account voor jullie aan en zullen zorgen dat alle instellingen kloppen en het Tracking-ID koppelen zodat alles geregistreerd wordt.

Jullie geven ons een e-mailadres met een google account (deze kan je hier aanmaken) zodat we deze kunnen toevoegen en jullie toegang kunnen geven. Je hoeft geen nieuw e-mailadres aan te maken, hiervoor klik je op de knop mijn huidige e-mailadres gebruiken.

Als wij jullie hebben toegevoegd krijg je een link waar je naar toe kunt gaan om je gegevens te bekijken. Sla deze link op bij je bladwijzers zodat je deze altijd terug kunt vinden.

Als je geen link hebt ontvangen kan je altijd naar Google Analytics gaan en zorg je ervoor dat je ingelogd bent met het juiste (gekoppelde) Google Account. 

Als jullie later een keer een eigen GA account willen maken kan je het Tracking ID hier vinden:
Je gaat naar Club-assistent -> instellingen -> Footer & SEO Instellingen. Je klikt daarna op de de balk onder de donker blauwe balk, NIET op het plusje. Je gaat dan naar een nieuwe pagina en je vult dan de Tracking-ID in waar Google Analytics code staat.