Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Er zijn een aantal basisgegevens die ingevuld dienen te worden om ervoor te zorgen dat je website getoond wordt in de Google zoekresultaten. Je leest in deze tutorial waar deze gegevens in Club-assistent ingevuld kunnen worden.

Instellingen zoekmachineoptimalisatie aanpassen

Ga in Club-assistent naar Instellingen > SEO & Footer instellingen en klik vervolgens op de naam van je website om de SEO-instellingen ervoor te wijzigen. Op de pagina die opent, vind je de volgende gegevens met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie.

Sitenaam Hier staat de naam van je website. Hier hoef je niets aan te wijzigen.
Toevoeging page title Hier kan je iets toevoegen aan de page title. Deze toevoeging wordt samen met de paginatitel getoond als de page title niet op de pagina zelf is ingesteld. Heet je pagina bijvoorbeeld 'Lid worden' en heb je hier 'Verenigingsnaam' ingevuld, dan wordt automatisch de page title 'Lid worden - Verenigingsnaam' gebruikt.
Standaard meta description Omschrijf hier je website. Deze meta description wordt onder de pagina titel getoond als mensen via Google naar je website zoeken.
Google Analytics code Vul hier je Google Analytics verificatiecode in om Google Analytics aan je website te koppelen.
Google Search Console verificatiecode Vul hier je Google Analytics verificatiecode in om Google Analytics aan je website te koppelen.
Google Maps API key Hier vullen wij een code in voor het gebruik van Google Maps kaarten. Je hoeft hier zelf niets in te vullen.
Open Graph afbeelding Dit is de afbeelding die getoond wordt als je bijvoorbeeld via social media (bijv. Facebook) naar je website linkt.