Sponsorproduct toevoegen

Club-assistent heeft de mogelijkheid om aan te geven welke verschillende producten de vereniging biedt voor sponsoren. Enkele voorbeelden: kleding, reclamebord, vlag, banner, narrowcasting etc. Deze tutorial legt je uit hoe je sponsorproducten inlegt.

Productcategorieƫn

Voor je sponsorproducten kan toevoegen, moeten er sponsorproductcategorieën worden toegevoegd. Deze bepalen hoe je sponsoren op de website getoond kunnen worden, en helpt je met het categoriseren van de sponsorproducten.

Ga hiervoor in Club-assistent naar "Sponsoradministratie" en klik op "Productcategorieën". Dit is een overzicht van de hoofdcategorieën. Klik hier op "Item toevoegen" om een nieuwe hoofdcategorie aan te maken.

 
Categorienaam Vul hier de naam voor de categorie in
Volgorde De volgorde van een categorie gaat van 0 tot 10.000. Mocht je een categorie als eerste item dus links in het menu willen tonen zet je dit item op 0. Alle andere categorieën komen hier achter, mits je een hoger cijfer in vult.
Let op! Heb je bij een andere categorie het zelfde getal, zal de eerst ingelegde categorie bovenaan komen.
Publiceren Bepaalt of de categorie op de website getoond mag worden op de pagina "Sponsoren".
Selecteerbaar bij toevoegen sponsorproduct Als je het formulier op de site hebt staan waar sponsoren een aanvraag kunnen doen, bepaalt dit vinkje of ze producten in deze categorie kunnen kiezen.
Klik rechtsonder op "Opslaan" om deze productcategorie op te slaan. 

Subcategorieƫn

Is de categorie eenmaal toegevoegd, klik je op het plusje bij de nieuwe categorie, en voer je een nieuw item toe bij de subcategorieën.

 
Naam subcategorie De naam van de subcategorie
Volgorde Bepaalt de volgorde van de subcategorie in de categorie.
Tonen in sponsoroverzicht Dit vinkje bepaalt of de subcategorie wordt getoond als de pagina "Sponsoren" op de website wordt getoond. Let op: wordt alleen getoond als de hoofdcategorie ook gepubliceerd wordt.
Tonen in aanvraagformulier Bepaalt of producten in deze subcategorie selecteerbaar zijn in het formulier om sponsoraanvragen te doen.
Weergave Bepaalt hoe de sponsoren die producten in deze categorie hebben, op de site worden getoond. De volgende opties zijn mogelijk: 

Met logo - groot
Met logo - klein
Alleen tekst
Tonen in teamoverzicht
Klik rechtsonder op "Opslaan" om deze subcategorie op te slaan. 

Sponsorproducten

Vervolgens ga je in Club-assistent terug naar "Sponsor-administratie". Ga nu naar "Sponsorproducten" en klik hier op "Item toevoegen" om een sponsorproduct toe te voegen. 
 
Categorie Selecteer hier de juiste categorie. 
Categorie Je kunt hier ook nog zelf een categorie aanmaken, mocht je de vorige stap zijn vergeten. 
Kosten per jaar Vul hier de jaarlijkse kosten in. Vul je hier 0,00 in en bij eenmalige kosten een bedrag dan wordt dat bedrag gekozen. 
Eenmalige kosten Vul hier de eenmalige kosten in. 
Productiekosten Vul hier de productiekosten in van het sponsorproduct. 
Contractduur in jaren Vul hier de contractduur in jaren in. Je kunt ook kiezen voor een half jaar, dan vul je bijvoorbeeld 0,5 in. 
Contracttemplate Hier kan je de lay-out van het sponsorcontract selecteren. Er zijn hier al vaste opties, maar je kunt ook zelf een template aanmaken. Opties die standaard in Club-assistent zitten zijn: "advertentie", "Bordcontract", "Basiscontract". Hoe je een contracttemplate aanpast of toevoegt kan je in deze tutorial lezen. 
Omschrijving Vul hier een passende omschrijving in over dit sponsorproduct. 
Klik rechtsonder op "Opslaan" om dit sponsorproduct op te slaan. Je sponsorproduct is pas actief zodra het sponsorcontract loopt en op "ACTIEF" staat. Hoe je een sponsorcontract aanmaakt wordt uitgelegd in de volgende tutorial.