Sponsoren factureren

De sponsorcontracten die je gedurende een jaar aangaat, moeten uiteraard ook gefactureerd worden. Dat doe je door een factureringsronde aan te maken voor je sponsoren. Met die factureringsronde kun je vervolgens je sponsoren hun factuur toesturen of een SEPA incassobestand genereren.

Factuurronde genereren

Het genereren van een factuurronde voor sponsoren werkt hetzelfde als voor contributie. Je kunt hiervoor dus gewoon de stappen volgen in de tutorial Contributiefacturen genereren.

Het enige belangrijke onderscheid tussen contributiefacturen en sponsorfacturen is het type factureringsronde. Wanneer je in Club-assistent naar het onderdeel Financieel gaat en vervolgens bovenin de balk op 'Factureren' klikt, opent een nieuw scherm. Hier kies je bij het genereren van sponsorfacturen in de selectielijst voor 'Sponsorcontracten'.