Teams of groepen

Links in het menu vind je de teams optie.
Hier vind je alle teams/groepen van jouw vereniging.

Bovenin vind je 3 tabjes voor:
  • Teams/groepen
  • Favorieten
  • Mijn Teams/groepen

Mijn Teams/groepen zijn de teams waarbij je zelf ingedeeld bent als speler of als trainer.
Je kunt een team/groep favoriet markeren door in het teamsoverzicht het favorieten-symbool te selecteren.

Het scherm opent standaard met Mijn Teams. Wil je een overzicht van alle teams klik dan op het  'Groepen' tabje.

Mijn teams op de MyClub pagina

De teams waar je zelf ingedeeld bent vind je ook op de MyClub pagina.

Ga vanuit naar de MyClub pagina en scroll naar beneden en klik op mijn Groepen/teams.

Je kunt op het team klikken om de MyTeam pagina te openen en meer details over je team te zien. Zoals het laatste groepsberichten, de aankomende trainingen en een overzicht van je Teamleden.

Teamlid toevoegen

Als trainer heb je de mogelijkheid om leden van de vereniging toetevoegen aan je team/lesgroep.

Druk in het actie menu op de picto met een persoon en een plusje om de functi eop te starten.
Alle club leden worden opgehaald (dit kan 10-20 seconden duren) .
  • Type vervolgens in het zoekveld een deel van de naam van het lid wat je toe wilt voegen
  • Select de groepsrol
  • selecteer de startdatum van dit lid in deze groep (standaard de datum van vandaag)
  • selecteer bij actie voor
    • Toevoegen: Het lid blijft teamlid bij andere groepen
    • Verplaatsen: Het lid stop in de andere groep en wordt verplaats naar deze groep.

Groepsberichten

Groeps/Teamberichten zorgt ervoor dat communicatie binnen deze groep mogelijk is.
Hoewel dit geen volwaardige chat functionaliteit is, kan hier zowel door lid als trainer berichten aangemaakt worden.
Denk hierbij aan instructievideos die op voorhand gedeeld kunnen worden en/of updates over de trainingstijden.
Het lid kan in de de app onder groepen of teams de groepsberichten terugvinden en deze inzien.

Groepsberichten worden enkel naar de ingelogde appgebruikers gestuurd en optioneel via mail verspreid. Je ontvangt ook een pushnotificatie (Android) als je dat hebt ingesteld.

Druk in het actie menu op de megafoon om een teambericht aan te maken.
Je kan een titel een een tekst toevoegen.

Deze opties zijn beschikbaar bij het verzenden :
  • bijlage toevoegen
  • op teampagina plaatsen
  • mail versturen (optioneel ontvangers)

Standen, wedstrijden, uitslagen

Afhankelijk van je type sport vind je op de MyTeam/Mijngroepen pagina onder het team/groepsbericht
  • standen
  • aankomende wedstrijden
  • uitslagen

Teamdocumenten

De teampagina wordt afgesloten met teamdocumenten sectie. De trainer/leider kan hier documenten uploaden die voor jou als teamlid belangrijk zijn.

Teamdocumenten kunnen door de trainer toegevoegd worden door een teambericht aan te maken met een bijlage. Op die manier kun je de teamleden ook direct informeren over het nieuwe document.

Teamleden en teamdocumenten

Op de MyTeam/Mijn groepen pagina vind je verder de teamleden van jouw groep. Deze zijn onderverdeeld per teamrol.
Als trainier kun je direct bellen met een teamlid of een mail sturen. Verder kun je zien of dit teamlid de app heeft geïnstalleerd zodat dit teamlid goed bereikbaar is voor teamberichten (nieuws en nieuwsbrieven/uitnodigingen voor wedstrijden).

Jouw club kan er voor gekozen hebben om de teamleden niet te tonen maar bijvoorbeeld alleen de staf-of kaderleden.

Ben je trainer in deze groep dan heb je ook de rechten om op een teamlid te klikken en extra informatie van het teamlid te openen zoals persoonlijke informatie en de aanwezigheid op trainingen van de afgelopen weken.
De velden die voor jou als trainer beschikbaar zijn (eventueel voor bewerken) worden bepaald door de ledenadministratie.
Mis je informatie overleg dan met de ledenadministraie/bestuur zodat jij altijd de juiste informatie hebt of kan verstrekken.

Ben je een atletiek of judo trainer dan heb je ook de mogelijkheid om namens een teamlid een prestatie te registreren en ook de bereikte prestaties in te zien.