Materialen beheren

Binnen een vereniging heb je veel materialen die worden gebruikt door de leden van de vereniging. Het is belangrijk om bij te houden welk lid over welke materialen beschikt, zodat je aan het einde van het seizoen alle materialen weer kunt verzamelen. Dit doe je in de module materiaalbeheer.

Materialen toevoegen

Om via Club-assistent materialen toe te voegen, doorloop je de volgende stappen:
  1. Ga in Club-assistent naar 'Activiteiten, planning & commissies'.
  2. Klik vervolgens onder de kop 'Materiaalbeheer' op de knop 'Materialen'. Hier zie je het overzicht met aanwezige materialen binnen de verenging.
  3. Klik rechts boven op 'Item toevoegen' om een nieuwe materialen toe te voegen.
Vervolgens vul je de volgende velden in:

Categorie Selecteer hier de categorie waartoe het materiaal behoort
Inventarisnummer Vul hier het unieke nummer in waaronder het object bekend is bij de club
Omschrijving Vul hier een omschrijving in van het materiaal
Tooltip Geeft meer informatie aan bij het materiaal in MyClub. Hier kan je bijvoorbeeld noteren hoe het materiaal onderhouden dient te worden.

Klik vervolgens rechts onderin op 'opslaan' om je materiaal op te slaan.

Uitgeleende materialen

Om via Club-assistent te noteren dat er materiaal is uitgeleend, doorloop je de volgende stappen:
  1. Ga in Club-assistent naar 'Activiteiten, planning & commissies'.
  2. Klik vervolgens onder de kop 'Materiaal' op 'Uitgeleende materialen'.
  3. Klik rechts boven op 'Item toevoegen' om te noteren dat een van de materialen is uitgeleend.
Vervolgens kun je de volgende velden invullen:

Materiaal Hier selecteer je het materiaal dat je gaat uitlenen. Staat het materiaal hier niet tussen? Voeg het dan eerst toe door bovenstaande stappen te volgen
Uitgeleend aan Hier kies je het lid die de materialen geleend heeft.
Datum uitgeleend De datum wanneer de spullen zijn uitgeleend.
Datum ingeleverd De datum wanneer de spulllen zijn ingeleverd of ingeleverd dienen te worden.

Klik vervolgens rechts onderin op 'Opslaan' om je uitgeleende materialen op te slaan.