Losse training toevoegen

Wil je een training inplannen die niet herhaaldelijk terugkomt op dezelfde dag en tijd? Dan kun je het beste aan de slag met losse trainingen. Deze plan je eenvoudig éénmalig in en kun je individueel aanpassen. Gaat het om een terugkerende training, maak dan gebruik van herhalende trainingen.

Losse training toevoegen

Wil je buiten de herhalende trainingen om een losse training toevoegen? Ga dan in Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden > Trainingen > Losse trainingen huidig seizoen. Hier vind je een overzicht van alle losse trainingen. De herhalende trainingen vind je in dit overzicht dus niet terug.

Klik rechts bovenin op 'Item toevoegen' om een nieuwe losse training toe te voegen. Vul vervolgens de volgende gegevens in:

Team Selecteer het team waarvoor de training gegeven wordt.
Trainingstype Selecteer het type training. Lees hier meer over trainingstypen.
Trainer Selecteer de trainer die deze training gaat geven.
Datum Geef aan op welke datum de training plaatsvindt.
Tijdstip van Vul in hoe laat de training begint.
tot Vul in hoe laat de training eindigt.
Veld Selecteer de trainingsruimte(n) waar de training gegeven wordt.
Kleedkamer Selecteer de kleedkamer waar spelers/leerlingen moeten omkleden.
Periode Selecteer de trainingsperiode. Deze geeft een indicatie van wanneer in het jaar de training plaatsvindt. Lees hier meer over trainingsperioden.
Status Geef aan of de training doorgaat, is afgelast of uit de planning is gehaald (geen training).

Klik vervolgens rechts onderin op 'Opslaan' om je training toe te voegen aan de planning.

Losse trainingen binnen een reeks wijzigen

Wanneer je herhalende trainingen hebt aangemaakt, kan het zijn dat er verschillende trainingen binnen die reeks wegvallen of op een andere dag of tijdstip worden gegeven. Deze losse trainingen kun je zelf aanpassen.

Ga hiervoor in Club-assistent naar Teams/groepen, trainingen en wedstrijden > Trainingen > Trainingen huidig seizoen. Klik vervolgens op het plusje voor de herhalende training waarbinnen je een losse training wilt wijzigen. Je krijgt nu een overzicht van alle losse trainingen binnen deze herhalende training.

Klik op de losse training die je wilt wijzigen om hem te bewerken. Vervolgens opent een venster met alle gegevens met betrekking tot die training. Je kunt hier alle gegevens van de losse training wijzigen. Sla je wijzigingen op door rechts onderin op 'Opslaan' te klikken.