Herhalende trainingen toevoegen en indelen

Trainingen zijn vaak niet op zichzelf staand. Ze worden gedurende een bepaalde periode op vaste tijden en locaties gegeven voor een specifiek team of specifieke groep. Daarom is het wel zo handig als je al die gegevens maar één keer in hoeft te voeren, en er meteen een hele reeks trainingen op de planning staat.

Wanneer trainingen indelen?

Zodra de teams voor het komende seizoen bekend zijn en je zaken als trainingsruimten en -perioden hebt ingevoerd, kun je aan de slag gaan met het indelen van trainingen. Je kunt daarbij het beste beginnen met herhalende trainingen, en daarna individuele trainingen toevoegen, verwijderen of aanpassen.

In deze tutorial leggen we uit hoe je herhalende trainingen toevoegt of aanpast.

Herhalende trainingen toevoegen

Om een nieuwe reeks trainingen toe te voegen, ga je in Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden > Trainingen huidig seizoen. Vervolgens klik je in de bovenbalk op 'Trainingen indelen' om naar het indelingsscherm te gaan.

In dit scherm zie je een overzicht van alle herhalende trainingen die al ingesteld staan. Vervolgens klik je op 'Nieuwe training toevoegen' om een nieuwe reeks trainingen aan te maken. In het scherm dat verschijnt vul je de volgende gegevens in:
Type training Selecteer het type training. Lees hier meer over trainingstypen.
Team Selecteer het team waarvoor de training gegeven wordt.
Veld Selecteer het veld waar de training gegeven wordt.
Kleedkamer Selecteer de kleedkamer waar spelers/leerlingen moeten omkleden.
Periode Selecteer de trainingsperiode. Deze geeft een indicatie van wanneer in het jaar de training plaatsvindt. Lees hier meer over trainingsperioden.
Dag Kies de dag waarop de training plaatsvindt.
Tijd van Vul in hoe laat de training begint.
Tijd tot Vul in hoe laat de training eindigt.

Klik vervolgens op 'Opslaan' om de training voor het gehele seizoen in te plannen.

Herhalende trainingen bewerken

Heb je een herhalende training ingepland, maar wil je zaken zoals de tijd of het veld wijzigen? Dan doe je dat eenvoudig voor alle trainingen. Ga hiervoor in Club-assistent naar Teams/groepen, trainingen en wedstrijden en klik in de bovenbalk op 'Trainingen indelen'.

Klik vervolgens op de herhalende training die je aan wilt passen. In het venster dat verschijnt, kun je alle gegevens van de training, zoals het tijdstip en de kleedkamer, eenvoudig aanpassen. Klik vervolgens op opslaan om je wijzigingen door te voeren.