Training afgelasten

Het kan voorkomen dat een training niet doorgaat of van de planning wordt gehaald. Dat kun je dan eenvoudig aangeven in Club-assistent zodat de planning wordt aangepast en leden (in geval van afgelasting) geïnformeerd worden.

Status 'afgelast' of 'geen training'

In Club-assistent kennen trainingen drie statussen: 'gaat door', 'afgelast' en 'geen training'. De laatste twee lijken op elkaar, maar hebben een andere functie.

Status 'Geen training'
Soms plan je trainingen voor een langere periode en vallen er uiteindelijk trainingen uit de planning. Ze waren waarschijnlijk nog niet bij leden bekend en het is niet nodig dat ze ervan genotificeerd worden, zolang ze maar niet meer in de planning staan. Kies in dat geval voor de status 'geen training'

Status 'Afgelast'
Wanneer een training gepland stond maar door bijvoorbeeld slecht weer of ziekte van trainer niet doorgaat, dan last je hem af. Dat gebeurt vaker op het laatste moment en moet ook duidelijk bij leden gemeld worden. Kies in dat geval voor de status 'afgelast'. Zo krijgen leden een notificatie als ze inloggen in MyClub én in de Club-assistent app.

Losse training binnen een reeks afgelasten

De herhalende trainingen vind je op een andere plek in Club-assistent dan de trainingen die je los hebt ingevoerd. Het afgelasten van een training uit een reeks herhalende trainingen doe je als volgt:
  1. Ga in Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden > Trainingen > Trainingen huidig seizoen.
  2. Klik op het plusje voor de herhalende training waaruit je een losse training wilt afgelasten.
  3. Je kunt dan in de kolom `Status` kiezen uit de opties 'Gaat door', 'Afgelast' en 'Geen training'. Kies de optie die het best past binnen de situatie. De wijziging wordt direct opgeslagen.

Losse training afgelasten

De losse trainingen vind je door in Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden > Trainingen > Losse trainingen huidig seizoen te gaan. Vervolgens volg je de volgende stappen:
  1. In de kolom `Status` kun je kiezen uit de opties 'Gaat door', 'Afgelast' en 'Geen training'. Kies de optie die het beste past binnen de situatie. De wijziging wordt meteen opgeslagen.

Training afgelasten voor een bepaalde periode

Wil je alle de trainingen van de vereniging voor een bepaalde periode afgelasten of van status veranderen gebruik dan de functie Trainingen update

Je vindt de functie in  Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden > Trainingen > Trainingen huidig seizoen te gaan. Vervolgens vind je de knop bovenin het scherm.
  1. Stel een periode in en filter de trainingen
  2. Stel de nieuwe status in
    Indien niet alle trainingen aangepast moeten worden vink dan de regels aan die je wilt bijwerken.
  3. Update de trainingen (knop onderaan de pagina)

Trainingen update