Trainingstype toevoegen

Als sportvereniging hanteer je vaak verschillende trainingstypen. Denk aan teamtrainingen en keeperstrainingen bij voetbal, of individuele en groepstrainingen bij tennis. In Club-assistent maak je eenvoudig zelf trainingstypen aan.

Wat zijn trainingstypen

Dit zijn de verschillende soorten trainingen die je vereniging aanbiedt. Verwar trainingstypen niet met trainingen voor een bepaalde sport of voor een bepaalde groep. De trainingstypen geven een groepering van trainingen aan binnen een sport. Wie er aan de training deelneemt, wordt bepaald door de teams/groepen die aan een training worden gekoppeld.

Voorbeelden van verschillende soorten trainingen zijn keeperstrainingen en veldtrainingen. In dit voorbeeld zijn dat vaak trainingen voor een subselectie van een team; als veldspeler hoef je niet bij een keeperstraining aanwezig te zijn. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen groepstrainingen en invididuele trainingen, waarbij je je als lid op één van de twee inschrijft afhankelijk van je wensen.

Waar worden trainingstypen getoond

Trainingstypen worden getoond op de trainingsoverzichten op de website, op de MyClub pagina en in de Club-assistent app. Zo zien leden op welke training ze zich inschrijven en kunnen ze op de planning zien of een training voor hen relevant is of niet.

Trainingstype toevoegen

Om een trainingstype toe te voegen, ga je in Back-site naar Teams, trainingen en wedstrijden. Vervolgens kies je onder het kopje Trainingen helemaal onderaan voor Trainingstypen. Je vindt hier een overzicht van alle trainingstypen waar jouw club gebruik van maakt.

Klik vervolgens rechts bovenin op 'Item toevoegen' om een trainingstype aan te maken. Vervolgens vul je de volgende gegevens in:
Naam trainingstype Geef je trainingstype een naam.
Spelerstypen Wat voor type lid neemt deel aan deze training? Denk aan keeper, veldspeler, judoka, atleet, etc.

Heb je deze gegevens ingevuld, klik dan rechts onderin op 'Opslaan' om je trainingstype toe te voegen.