Maximale capaciteit op een les

Als je naar aanleiding van de Coronamaatregelen de schaarse vierkante meters in de zaal of zwembad moet verdelen dan kun je wellicht niet alle leden ontvangen in een les of training.

We hebben hier ondersteunende functionaliteit voor gemaakt en een capaciteitsbewaking op de lessen toegevoegd. Het idee is dat leden zich vooraf via de MyClub pagina op de site of via de Club-assistent app moeten aanmelden op een les.

Natuurlijk is deze functionaliteit optioneel. Als je niets instelt verandert er niets.

Korte beschrijving van de functionaliteit

• Je kunt nu voortaan een maximale capaciteit instellen op een les. Zo voorkom je dat je teveel leden in een les hebt. De leden moeten zich (via de app) aanmelden op een les/training. Zo weet je wie er aanwezig zal zijn.
  • Indien de maximale capaciteit bereikt is, dan komt er een melding in beeld max. aantal deelnemers bereikt en verdwijnen de aanmeldknoppen bij de les/training.
Wat houdt dit in:
  • Iedereen telt mee in de capaciteit, ook trainers.
  • Wanneer er niets of 0 is ingevuld dan is er geen beperking op het aantal deelnemers (huidige situatie).
  • Op de site kon je al niet voor maximaal dan 3 weken van te voren aan-/afmelden.
    • Dat is nu instelbaar in x dagen via clubinstellingen.
      • Staat standaard op 21 dagen omdat dit altijd zo werd toegepast.
      • Hier is ook een onbeperkt optie aan toegevoegd.
    • Dit is ook nu in de app verwerkt.
      • Als je wilt aan-/afmelden voor een training verder dan x dagen, zie je het schuifje niet.
  • Als de capaciteit vol is wordt dat getoond op de MyClub pagina als je op het potlood icoontje klikt.
  • Als de capaciteit vol is wordt dat niet getoond in de app, je ziet alleen het schuifje niet meer (let op: goede communicatie naar de leden is hier zeker vereist).
  • Als je al bent aangemeld en de capaciteit is vol kun je je nog altijd afmelden.
  • Trainers hebben de rechten om iedereen aan-/af te melden via de app en zo ook de capaciteit te overschrijden.
    • Bijvoorbeeld als er iemand toch komt terwijl die zich niet heeft aangemeld en ze die alsnog toelaten.

Beperkingen:

• Er is geen wachtlijst optie voor aanmelden op een les.
  • Er is geen beperking dat je je maar voor x aantal lessen in de toekomst mag aanmelden.