Type wedstrijdfunctionaris toevoegen

Voorheen was het in Club-assistent alleen mogelijk om scheidsrechters aan wedstrijden te koppelen. Omdat er soms veel meer functionarissen bij een wedstrijd betrokken zijn dan alleen een scheidsrechter, heb je voortaan de mogelijkheid om zelf functionaristypen toe te voegen.

Functionaristype toevoegen of bewerken

Het functionaristype 'Scheidsrechter' hebben wij alvast voor je aangemaakt. Wil je nog meer functionaristypen toevoegen, zoals waterdragers of grensrechters, dan kan dat.

Hiervoor ga je in Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden en klik je onder het kopje Wedstrijden en standen op Wedstrijdfunctionaristypen. Je vindt hier een overzicht van alle functionaristypen die al bestaan. Wil je een nieuw functionaristype toevoegen, klik dan rechts bovenaan op 'Item toevoegen'.

Vul vervolgens de volgende gegevens in en klik op 'Opslaan'.
Naam Geef je functionaristype een naam
Volgorde Vul hier een cijfer in om de volgorde waarop de functionaristypen getoond worden, aan te passen. Het functionaristype met het laagste cijfer komt dan bovenaan te staan.

Wil je een bestaand functionaristype bewerken, klik in het overzicht met alle functionaristypen dan op het type dat je aan wilt passen, maak de gewenste aanpassingen en klik op 'Opslaan'.