Wedstrijdfunctionaris toevoegen (bv. scheidsrechter)

Een wedstrijdfunctionaris kan iedereen zijn van een scheidsrechter tot een waterdrager of ballenmeisje. Soms zijn dit personen binnen de vereniging, en soms zijn ze helemaal geen lid. Ongeacht de situatie, kun je ze in Club-assistent eenvoudig toevoegen en aan een wedstrijd koppelen.
Wil je een nieuwe functionaris toevoegen, dan kun je dat direct bij een wedstrijd doen of via het overzicht met alle functionarissen.

Functionaris toevoegen vanuit het overzicht

Het overzicht van alle functionarissen vind je door in Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden > Wedstrijden en standen > Wedstrijdfunctionarissen te gaan. Je ziet nu het overzicht van alle bestaande wedstrijdfunctionarisseen, het type, de naam van de persoon en, indien van toepassing, het gekoppelde lid. Ook kun je hier eenvoudig zien wanneer een functionaris voor het laatst is toegewezen aan een wedstrijd.

Om in dit overzicht een functionaris toe te voegen, klik je rechts bovenin op 'Item toevoegen'. Vervolgens vul je de volgende gegevens in:
Type Selecteer hier het type functionaris dat je toe wilt voegen. Als de persoon die je toe wilt voegen bijvoorbeeld scheidsrechter is, selecteer je hier 'scheidsrechter'. Lees hier hoe je functionaristypen toevoegt.
Lid Is de wedstrijdfunctionaris ook een lid van de vereniging, selecteer hier dan het lid uit de ledenlijst. Als de functionaris geen lid is, hoef je hier niets te selecteren.
Naam Is de wedstrijdfunctionaris géén lid van de vereniging, vul dan hier zijn of haar naam in. Voor leden hoef je in dit veld niets in te vullen.
Laatst toegewezen Zodra je een functionaris hebt opgeslagen, kun je in dit veld terugzien bij welke wedstrijd hij/zij voor het laatst is toegewezen.

Klik vervolgens rechts onderin op 'Opslaan' om de functionaris toe te voegen.

Functionaris toevoegen bij een wedstrijd

Je hoeft functionarissen niet per definitie via het overzicht toe te voegen. Ook wanneer je functionarissen koppelt aan een wedstrijd, kun je nieuwe functionarissen toevoegen. Lees daarover meer in de tutorial Wedstrijdfunctionaris koppelen aan wedstrijd.