Zwemwedstrijd organiseren

Als sportvereniging organiseer je gedurende het jaar verschillende wedstrijden. Voor sommige sporten geldt dat de wedstrijden bij de bond worden opgehaald, en je alleen zelf kleedkamers en functionarissen hoeft in te delen. Bij andere sporten organiseer je de wedstrijd volledig vanuit Club-assistent. In het geval van zwemwedstrijden is hier een middenweg. De wedstrijden worden vaak door de bond of een andere vereniging georganiseerd en via een .lxf bestand ter beschikking gesteld aan de verenigingen voor inschrijving.

Club-assistent kan de .lxf bestanden lezen en ondersteunt de inschrijving van/door de leden.
Het wedstrijdprogramma Splash toont de wedstrijden in de Club-assistent app.
Bovendien kunnen leden zich inschrijven op onderdelen van de wedstrijd, rekeninghoudend met leeftijd en geslacht.

Import .lxf

Om een zwemwedstrijd aan te maken doe je het volgende. Ga naar Groepen, Trainingen en Wedstrijden -> Zwemwedstrijd -> Extra opties in de bovenbalk >> kies voor 'Wedstrijd importeren'

Volg de instructies op het importscherm en maak je selecties.
Sluit af met "Wedstrijd importeren"
Hierna is de wedstrijd toegevoegd aan de Zwemwedstrijden.

Klik op de toegevoegde regel om de wedstrijd te openen.

Zwemwedstrijd

Van de onderstaande velden is een groot deel gevuld door de organiserende partij en overgenomen vanuit het .lxf bestand.

Titel Vul hier de naam in van de wedstrijd
Omschrijving kort Vul hier de korte omschrijving in van de wedstrijd
omschrijving Vul hier de volledige omschrijving in van de wedstrijd
Omschrijving voor groepsinschrijving Vul hier de groepsomschrijving in van de wedstrijd
Afbeelding Voeg een afbeelding toe voor sfeervolle publicatie op de  website
Datum Vul de datum in van de wedstrijd
Locatie De locatie van de wedstrijd
Adres Het adres van de wedstrijd
Website De website van de club/wedstrijd
Publiceren Geef aan of de wedstrijd op de website te zien is
Tonen  Geef aan of de wedstrijd te zien is in het wedstrijd overzicht.
Tonen op Homepagina niet langer relevant
Baanlengte Korte of langebaan
Kwalificatietijd pakken tot Geef hier de datum aan waarop de kwalificatie gehaald moet zijn.
Betalingsprofiel Als je via Ideal wilt betalen vul hier een betalingsprofiel in.
Uitgesteld betalen Vink deze als er achteraf betaald wordt via een link in een mailing.
Externen kunnen zich inschrijven Vink ja indien ook niet leden kunnen uinschrijven op jullei website
Bevestiging externe inschrijving vereist Vink ja indien van de externe inschrijvers een extra bevestiging vereist is.
Licentienummer en de vereniging selecteerbaar Vink ja of nee
Formulier voor individuele inschrijving Vink ja of nee en selecteer welke gegevens ingevuld moeten worden
Formulier voor groepsinschrijving Vink ja of nee en selecteer welke gegevens ingevuld moeten worden
Groepsinschrijving mogelijk Vink ja of nee
Groepsnaam en plaats opgeven Vink ja of nee
Formulierveldnaam groepsnaam Vul hier in wat de leden zien
Maximaal aantal deelnemers per groep Vul hier de maximale groepsgrootte in.
Inschrijf datums Vul hier alle data in voor de inschrijving.

Klik op opslaan om alles op te slaan

Sessie

De wedstrijd kan bestaan uit verschillende sessies die ieder op hun beurt verschillende onderdelen kunnen bevatten.
Er is tenminste 1 sessie per wedstrijd waarschijnlijk al gevuld door de organiserende partij en overgenomen vanuit het .lxf bestand.

Naam Vul hier de naam in van de sessie

Datum en tijd Vul de datum en de verschillende tijden van de Sessie in

Maximaal aantal inschrijvingen atleet  Vul hier het maximaal aantal individuele inschrijvingen in.
  Vul hier het maximaal aantal inschrijvingen voor de estafette in.

Klik op opslaan om alles op te slaan

De onderdelen

Per sessies zijn er verschillende onderdelen waar op ingeschreven kan worden.
Er is tenminste 1 sessie per wedstrijd is waarschijnlijk al gevuld door de organiserende partij en overgenomen vanuit het .lxf bestand.

Nummer Onderdeelnummer (tip: gebruik honderdtallen voor (halve-) finale
Naam Vul hier de naam in van het onderdeel
Omschrijving eventueel aanvullen met een omschrijving
Geslacht Geef aan voor welk geslacht dit ondereel bedoeld is.
Ronde Geef aan of dit onderdeel de voorronde, halve finale of finale is.
Vorige onderdeel Indien een (halve-) finale geef dan aan welke onderdeel de voorronde bevat.
Afstand
Aantal zwemmers
Slag
Type
Inschrijvingen mogelijk Staat inschrijving opebn voor dit onderdeel
Volgorde volgorde van publicatie

Klik op opslaan om alles op te slaan

De leeftijdscategorieën

Per sessies zijn er verschillende onderdelen en een onderdeel kan aangeboden worden aan verschillende leeftijdscategorieën.
Er is tenminste 1 categorie per onderdeel en deze is waarschijnlijk al gevuld door de organiserende partij en overgenomen vanuit het .lxf bestand.

Naam Vul hier de naam in van de leeftijdscategorie
Omschrijving Eventueel aanvullen met een omschrijving
Inschrijven mogelijk Staat inschrijving open voor deze categorie
Volgorde Volgorde van publicatie
leeftijd Van/tot

Geslacht Geef aan voor welk geslacht deze categorie bedoeld is.
Lid Geef aan of je bondslid moet zijn om deel te nemen
Groep Geef aan of de categorie beschikbaar is voor groepsinschrijvingen
Wedstrijdlicentie
Beste prestatie

bedragen Vul de bedragen in bij voor en na-inschrijving voor individuen en groepsleden

Klik op opslaan om alles op te slaan

Zwemwedstrijden in de app

Zwemwedstrijden, welke via een Splash export in Club-assistent zijn opgenomen, worden automatisch in de app gepubliceerd.

Leden kunnen zich inschrijven op onderdelen van de wedstrijd, rekeninghoudend met leeftijd en geslacht.