Wedstrijdfunctionaris koppelen aan wedstrijd

Voortaan kun je alle betrokken wedstrijdfunctionarissen zoals scheidsrechters en grensrechters snel en eenvoudig koppelen aan een wedstrijd. Zo weet je precies wie bij welke wedstrijd aanwezig moet zijn en welke rol de desbetreffende persoon heeft.

Wedstrijdfunctionaris koppelen aan wedstrijd

Om wedstrijdfunctionarissen te koppelen, ga je eerst naar de desbetreffende wedstrijd door in Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden > Wedstrijden en standen > Wedstrijden te gaan. Vervolgens klik je op de wedstrijd waaraan je één of meerdere functionarissen wilt koppelen om hem te bewerken.
  1. Op de pagina die opent, vind je als je een stukje naar beneden scrollt het kopje 'Wedstrijdfunctionarissen'. Hieronder zie je alle beschikbare functionaristypen.
  2. Klik in het veld naast het functionaristypen en typ de naam van de functionaris die je wilt koppelen.
  3. Staat de functionaris al in de lijst, dan verschijnt deze in beeld en kun je die direct selecteren door op zijn/haar naam te klikken.
  4. Bestaat de functionaris nog niet, dan kun je hem alsnog toevoegen door op 'Voeg toe' te klikken. Houd er wel rekening mee dat je een nieuwe functionaris vanaf de wedstrijdpagina niet aan een bestaand lid kunt koppelen.
  5. Zodra je een bestaande of nieuwe functionaris hebt toegevoegd, verschijnt hij in een blokje achter het desbetreffende functionaristype. Je kunt de functionaris vervolgens weer ontkoppelen door op het kruisje in dat blokje te klikken.
Je kunt zonder problemen meerdere wedstrijdfunctionarissen van hetzelfde type koppelen aan één wedstrijd.