Toernooi organiseren

Toernooien organiseer je eenvoudig via Club-assistent. Maak toernooien aan, deel poules in, maak scheidsrechtersbriefjes aan en genereer wedstrijdschema's. Het kan allemaal.

Toernooi aanmaken

Om een nieuw toernooi aan te maken, ga je in Club-assistent naar Teams, trainingen en wedstrijden en klik je vervolgens op 'Toernooien'. Je komt nu in het toernooioverzicht. Om een nieuw toernooi aan te maken, klik je rechts bovenin op 'Item toevoegen'. Wil je een bestaand toernooi bewerken, dan klik je op de naam van het desbetreffende toernooi.

Stappenplan

Wanneer je een toernooi organiseert, voer je daarbij verschillende stappen uit:
  1. Basisgegevens invoeren: je bepaalt hoe het toernooi heet, wanneer het plaatsvindt, etcetera.
  2. Wedstrijdfases vastleggen: toernooien verlopen in fases. Je begint bijvoorbeeld met een poulefase, speelt daarna play-offs en vervolgens finalewedstrijden.
  3. Poules aanmaken: bepaal hoeveel poules er zijn en hoe ze heten.
  4. Toernooiteams toevoegen: bepaal welke teams er meespelen en in welke poule.
  5. Scheidsrechters toevoegen: voeg alle scheidsrechters toe die betrokken zijn bij het toernooi.
  6. Poulewedstrijden genereren: je hebt nu alle gegevens die nodig zijn om poulewedstrijden te plannen. Vanuit Club-assistent kun je deze wedstrijden automatisch laten genereren en worden de beschikbare scheidsrechters direct gekoppeld. Je kunt poulewedstrijden ook handmatig aanmaken zoals beschreven in stap 7. Houd er rekening mee dat scheidsrechters dan niet automatisch worden gekoppeld.
  7. Overige wedstrijden invoeren: Na de poulefase vallen er vaak teams af en bepalen voorgaande resultaten wie tegen wie speelt. Omdat de voorwaarden hiervoor per toernooi kunnen verschillen, voeg je deze wedstrijden handmatig toe en bepaal je zelf wie tegen wie speelt.
Je bent nu klaar om je toernooi te starten. Om uitslagen bij te houden genereer je eenvoudig scheidsrechtersbriefjes en na afloop van de wedstrijd voer je de uitslagen weer in bij Club-assistent om zo het standenoverzicht te vullen.