Stap 7: Knock-out wedstrijden

Als de poulewedstrijden zjin aangemaakt, blijven alle wedstrijden in de volgende speelfases nog over om in te voeren. Omdat er geen vaste regels zijn voor welk team tegen welk team speelt, genereren we deze niet automatisch voor je. In plaats daarvan ben je volledig vrij om de overige rondes in te delen.

Nieuwe wedstrijd toevoegen

Scroll op de bewerkingspagina van je toernooi naar beneden en zoek onder de 'Gekoppelde items' naar 'Toernooiwedstrijden'. Hier vind je nu alle gegenereerde poulewedstrijden. Klik naast het kopje op 'Item toevoegen' om een wedstrijd uit één van de andere toernooifases toe te voegen. In het scherm dat vervolgens opent vul je de volgende gegevens in:
Toernooi Ter informatie wordt hier nogmaals de naam van het toernooi vermeld waarvoor je een wedstrijd toevoegt.
Toernooifase Selecteer de toernooifase waarvoor je een wedstrijd toe wilt voegen.
Omschrijving Voeg een omschrijving toe voor de wedstrijd. Vul hier een goede, beschrijvende naam in. Zo kun je later eenvoudig naar deze wedstrijd refereren.
Dag Selecteer hier de toernooidag waarop de wedstrijd wordt gespeeld.
Aanvangstijd Geef hier de starttijd van de wedstrijd op.
Veld Selecteer hier het veld waarop de wedstrijd wordt gespeeld.
Scheidsrechter Selecteer een scheidsrechter voor deze wedstrijd.

Invloed van poulefases

Het type poulefase beïnvloedt de deelnemers van een wedstrijd tijdens je toernooi. Afhankelijk van het type poulefase bepaal je de deelnemers op één van de volgende manieren:
  • Op basis van pouleresultaat: de nr. [zelf in te vullen] van poule [selecteer een poule] speelt tegen de nr. [zelf in te vullen] van poule [selecteer een poule].
  • Op basis van een specifieke wedstrijd: de [winnaar/verliezer] van [selecteer wedstrijd] speelt tegen [winnaar/verliezer] van [selecteer wedstrijd].
Voor poulewedstrijden geldt dat er nog geen voorgaande wedstrijden zijn gespeeld en kun je dus een selectie maken uit alle deelnemende teams.

Ranking

Bepaalt eindranking Vink dit aan als deze wedstrijd bepalend is voor de eindranking van de deelnemers. Dit is altijd van toepassing voor de allerlaatste ronde van het toernooi. In de finale is de winnaar bijvoorbeeld altijd het team dat als eerste rankt.

Ben je klaar met het invoeren van alle wedstrijdgegevens, klik dan rechts onderin op 'Opslaan' om je wedstrijd toe te voegen aan de planning.