Stap 2: Wedstrijdfases

Een toernooi bestaat altijd uit verschillende fases. Hoeveel fases er zijn, kan per toernooi verschillen, en bovendien wordt niet voor elke fase op dezelfde manier bepaald wie tegen wie speelt. Daarom heb je in Club-assistent de volledige vrijheid om wedstrijdfases toe te voegen en in te delen.

Wedstrijdfase toevoegen

Om een wedstrijdfase toe te voegen, zoek je onder de gekoppelde items van een toernooi de Toernooifases. Vervolgens klik je rechts op 'Item toevoegen' om een nieuwe wedstrijdfase aan te maken. In het scherm dat nu opent vind je de volgende velden:
Toernooi Ter controle zie je hier het toernooi waaraan je een toernooifase toevoegt.
Toernooifase Geef deze fase in het toernooi een naam.
Wedstrijdindeling op basis van Bepaal hoe in deze fase van het toernooi wordt bepaald wie tegen wie speelt. Je kunt kiezen uit de volgende opties:
  • Geen voorgaande wedstrijd: wanneer er nog geen wedstrijden zijn gespeeld, zoals in de poulefase, selecteer je deze optie. Omdat je poulewedstrijden automatisch in kunt delen, hoef je hier straks niets in te stellen per individuele wedstrijd.
  • Pouleresultaat: wanneer de wedstrijden in deze fase worden gespeeld op basis van de resultaten uit de poulefase, selecteer je deze optie. Voor alle wedstrijden in deze poulefase kun je met deze instelling straks invoeren welke teams tegen elkaar spelen op basis van positie en poule (bv. nr. 1 van poule A tegen nr. 2 van poule B).
  • Resultaat specifieke wedstrijd: selecteer deze optie wanneer de wedstrijden in deze poule worden gespeeld op basis van het resultaat van een specifieke wedstrijd. Voor alle wedstrijden binnen deze poulefase kun je met deze instellingen straks invoeren welke teams tegen elkaar spelen op basis van een specifieke wedstrijd (bv. Winnaar van wedstrijd X tegen verliezer van wedstrijd Y).

Wanneer je alle gegevens voor een wedstrijdfase hebt ingevoerd, klik je rechts onderin op 'Opslaan'. Herhaal dit proces vervolgens totdat je alle toernooifases hebt toegevoegd.