Stap 6: Poulewedstrijden

Zodra je wedstrijdfasen, poules, teams en scheidsrechters hebt ingevoerd, kun je aan de slag om wedstrijden in te delen. Dat hoef je gelukkig niet helemaal handmatig te doen. Alle poulewedstrijden genereert Club-assistent namelijk met één druk op de knop voor je.

Laatste controle

Contoleer voordat je wedstrijden gaat genereren of je alle gegevens hebt ingevuld:
  • Heb je alle wedstrijdfasen ingevuld?
  • Heb je alle poules ingevoerd?
  • Staan alle teams erin?
  • Heb je alle scheidsrechters toegevoegd?
Als dat het geval is, kun je aan de slag met het genereren van de wedstrijden.

Poulewedstrijden genereren

Klik op de bewerkingspagina van je toernooi in de balk rechts bovenin op 'Toernooischema'. Als je toernooi nog geen poulewedstrijden bevat, wordt in het scherm dat nu opent om de volgende gegevens gevraagd:
Aanvangstijd Geef aan hoe laat de eerste wedstrijd begint.
Wedstrijdduur Geef aan hoe lang een wedstrijd in totaal duurt.
Pauze tussen wedstrijden Vul in hoeveel minuten er pauze wordt gehouden tussen twee wedstrijden in.
Beschikbare velden Selecteer hier de speellocaties die beschikbaar zijn voor het toernooi. Je kunt hier kiezen uit alle in Club-assistent ingevoerde speellocaties.

Zodra je deze gegevens hebt ingevuld, klik je op 'Genereer' om de wedstrijden te genereren. Het scherm ververst en je krijgt direct het gegenereerde wedstrijdschema in beeld. Hierop kun je direct controleren of het toernooi naar wens is ingedeeld.

Wil je toch nog wijzigingen aanbrengen? Dan kan dat door op het potloodje naast een wedstrijd te klikken. Vervolgens kun je de datum, het tijdstip, de speellocatie en de scheidsrechter handmatig aanpassen. Zodra je je wijzigingen hebt doorgevoerd, klik je op 'Opslaan'.