Wedstrijd toevoegen

Ben je geen atletiek-, tennis- of judoclub? Bekijk dan de tutorial Wedstrijd organiseren voor je volgende stappen.  Voor alle teamsporten gebruik je de algemene wedstrijdfunctionaliteit om wedstrijden te organiseren. Wanneer je een koppeling met de bond hebt, worden al je wedstrijden automatisch opgehaald en hoef je ze alleen incidenteel aan te passen. Anders kun je zelf wedstrijden aanmaken in Club-assistent. We leggen je in deze tutorial uit hoe dat werkt.

Wedstrijd toevoegen of bewerken

Om een wedstrijd toe te voegen, ga je in Club-assistent naar Teams/groepen, trainingen en wedstrijden. Vervolgen klik je onder het kopje 'Wedstrijden en standen' op Wedstrijden om naar het wedstrijdoverzicht te gaan. Klik vervolgens rechts bovenin op 'Item toevoegen' om een wedstrijd aan te maken.

Vervolgens opent het detailscherm voor de wedstrijd die je aan gaat maken. Daar vind je de volgende gegevens:
 
Wedstrijdtype Kies hier uit competitie of vriendschappelijk.
Bondsupdate blokkeren Wanneer je sport is gekoppeld met de bond, vind je hier een vinkje om de update vanuit de bond te blokkeren. Vink dit alleen aan wanneer één of meerdere van de volgende wedstrijdgegevens zijn aangepast en niet door de automatische update overschreven mogen worden:
  • Datum
  • Tijd
  • Wedstrijdnummer
  • Uit/thuis
  • Team
  • Tegenstander
Wanneer je de wedstrijdstatus aanpast (als hij bijvoorbeeld wordt afgelast) dient dit vinkje uit te staan, zodat de speeldatum automatisch kan worden bijgewerkt als de bond de wedstrijd opnieuw inplant.

Basisinformatie

Datum Vul hier de wedstrijddatum in.
Tijdstip Vul hier de starttijd van de wedstrijd in.
Wedstrijdnummer Officieel geregistreerde wedstrijden hebben vaak een wedstrijdnummer. Dat kun je hier invullen. Dit veld is niet verplicht.
Uit/thuis Geef aan of de wedstrijd uit of thuis gespeeld wordt.
Team Geef aan welk van je teams/groepen de wedstrijd speelt.
Toernooi/tegenstander Vul de naam van het toernooi of de tegenstander in.
Tegenstander Selecteer de club van je tegenstander. Op basis van deze selectie worden de juiste adresgegevens aan de wedstrijd gekoppeld en kan de reistijd worden berekend. Bij wedstrijden die via de koppeling met de bond zijn toegevoegd, wordt de tegenstander automatisch toegevoegd.

Wedstrijdfunctionarissen

Bondsscheidsrechter(s) Wanneer je club gekoppeld is aan de bond, vind je hier de scheidsrechter die door de bond is toegewezen. Dit veld kun je niet aanpassen. Wil je (extra) scheidsrechters en andere wedstrijdfunctionarissen koppelen, dan kan dit met de functionaliteit wedstrijdfunctionarissen.
Wedstrijdfunctionarissen Afhankelijk van welke typen wedstrijdfunctionarissen je hebt ingesteld, kun je hier scheidsrechters en andere functionarissen toevoegen. Lees de tutorials Type wedstrijdfunctionaris toevoegen, Wedstrijdfunctionaris toevoegen en Wedstrijdfunctionaris koppelen aan wedstrijd voor meer informatie.

Overige informatie (bij thuiswedstrijden)

Velden en kleedkamers kun je eenvoudig voor meerdere wedstrijden tegelijkertijd instellen via het scherm 'Wedstrijden indelen'. Daarnaast kun je ze per wedstrijd aanpassen onder het kopje 'Overige informatie'.
 
Veld Koppel hier de speellocatie. In dit veld wordt gebruikgemaakt van autosuggest, zodat je gemakkelijk uit al je speellocaties kunt kiezen. Lees hier hoe je speellocaties toevoegt.
Kleedkamer team Koppel hier de kleedkamer van je eigen team. In dit veld wordt gebruikgemaakt van autosuggest, zodat je gemakkelijk uit al je kleedkamers kunt kiezen. Lees hier hoe je kleedkamers toevoegt.
Kleedkamer tegenstander Koppel hier de kleedkamer van de tegenstander. In dit veld wordt gebruikgemaakt van autosuggest, zodat je gemakkelijk uit al je kleedkamers kunt kiezen. Lees hier hoe je kleedkamers toevoegt.

Uitslagen

Wanneer je club gekoppeld is met de bond, worden de uitslagen automatisch gevuld. Daarnaast is het voor sommige sporten mogelijk om wedstrijduitslagen in te voeren via de app, waardoor ze ook op de website automatish ingevuld worden. In alle andere gevallen vul je de wedstrijduitslag hier handmatig in.

Wedstrijd afgelasten

Wedstrijden kennen drie statussen: 'gaat door', 'vervallen' en 'afgelast'. De laatste twee statussen lijken op elkaar, maar hebben niet helemaal hetzelfde effect.

Status 'Vervallen'
Wanneer wedstrijden over een langere periode gepland worden, kan het zijn dat een wedstrijd uit de planning wordt geschrapt. Er hoeft in dat geval geen notificatie verstuurd te worden van afgelasting en de wedstrijd dient eenvoudigweg als vervallen te worden gemarkeerd. In dat geval kies je voor deze status.

Status 'Afgelast'
Als een wedstrijd gepland wordt maar bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer niet doorgaat, is dat een afgelasting. In dat geval geef je de wedstrijd de status afgelast en wordt een notificatie verstuurd naar de betrokken leden. Bovendien worden de afgelastingen duidelijk op de website en in de app weergegeven. Afgelastingen zijn over het algemeen acuter dan vervallen wedstrijden.
Wanneer je alle gegevens van de wedstrijd heb ingevuld of bijgewerkt, klik je rechts onderaan de pagina op 'Opslaan' om de wedstrijd op te slaan. Je kunt nu verder met het indelen van kleedkamers, velden en wedstrijdfunctionarissen.