Update Q1 2021

Nieuw fris design en nóg gebruiksvriendelijker Club-assistent CMS

Het CMS Back-site van Club-assistent krijgt een nieuw jasje. Tevens hebben we het gebruikersgemak verbeterd. Als je de nieuwe Back-site opent zul je zien dat er links een menu bij is gekomen en dat er een aantal knoppen niet meer op hun oude plek staan. In het menu staan voortaan alle modules op een rijtje, en helemaal onderaan de gebruikers, P&W en Club-assistent support. Dit menu is op iedere pagina beschikbaar, zodat je gemakkelijk en sneller tussen de modules kan wisselen.
We laten je hieronder zien wat de verschillen zijn tussen de oude Back-site en de nieuwe.

Oud

Nieuw

Op bovenstaande screenshots zie je links de oude Back-site en rechts de nieuwe versie. In het rechter screenshot (de nieuwe Back-site) zie je dat er links een uitklapmenu bij is gekomen. Dit uitklapmenu geeft in het oranje (in het screenshot Dashboard) aan in welke module je je nu bevindt. Als je met je muis over de verschillende menu items (de modules) gaat, wordt dit in het donkerblauw (in het screenshot ledenadministratie) aangegeven en krijg je ook gelijk de kolommen en functionaliteiten per module te zien. Op deze manier kan je, bijvoorbeeld, vanuit het dashboard gelijk naar het ledenoverzicht of de subsidie locaties zonder eerst naar de module ledenadministratie te gaan.
De knoppen gebruikers, P&W en club-assistent support zijn van standaard rechts bovenin de blauwe balk verplaatst naar het uitklapmenu, zodat deze ook nog steeds op iedere pagina bereikbaar zijn. Linksbovenin de blauwe balk heb je 3 oranje streepjes. Als je op de 3 oranje streepjes klikt, kan je het menu in- en uitklappen.

Verplaatsing extra opties in de blauwe balk

De extra opties, die je normaal gesproken in de blauwe balk kunt vinden van de module, zullen ook in het uitklapmenu gelijk te bereiken zijn. Zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk vanuit de module teams (of groepen), trainingen en wedstrijden op de rapportages van de ledenadministratie kan klikken.
Deze extra opties staan altijd rechts in het uitklapmenu.
Wil je al kennismaken? Hiernaast heb je een video met uitleg over het gebruik van de nieuwe Back-site en waar je op moet letten.

Dashboard voor meer inzicht in je vereniging

Vanaf eind februari tref je een dashboard aan op de openingspagina van Club-assistent.