Het albumblok

Dit is het album contentblok. Hier kan je een fotoalbum tonen in de breedte van de kolom waarin je het blok hebt geplaatst. Ook is het mogelijk om een bestaand album aan de pagina te koppelen. 

Het album contentblok

We gaan er in deze tutorial van uit dat je de basis kent van het indelen van een pagina en je weet hoe je een contentblok toevoegt. Heb je dit nog niet gedaan, en weet je niet hoe dit moet? Lees dan de tutorial Pagina indelen.

Tip: het is mogelijk dat deze pagina niet goed wordt weergegeven in safari, gebruik dan Google Chrome dan zou het allemaal moeten werken!
 
Tonen mobiel Dit staat standaard aangevinkt. Als je dit uitvinkt, wordt dit specifieke contentblok niet op de mobiele versie van de site getoond. 
Titel Geef je album een naam. De naam wordt dan boven het fotoalbum getoond. Dit veld is optioneel.
Album weergave Hier kan je kiezen hoe het album getoond wordt. Je kunt kiezen uit de volgende opties:
Thumbnail overzicht: toon een overzicht van miniatuurafbeeldingen. Je kunt vervolgens aangeven hoeveel miniaturen er naast elkaar getoond worden (zie verderop).
Presentatie (met schuiven): Toon een slideshow met alle afbeeldingen. De opties die hierbij worden weergegeven, lichten we hieronder toe.
Aantal thumbnails op een rij Heb je voor album weergave 'Thumbnail overzicht gekozen', dan kun je hier aangeven hoeveel foto's je naast elkaar wit tonen.
Toon navigatie Vink dit aan om pijltjes te tonen in de slideshow waarmee je door de foto's kunt navigeren.
Foto's vergroten Vink dit aan om een vergroting te tonen als je op de foto klikt. 
Automatisch wisselen Vink dit aan om de presentatie van foto's automatisch te laten lopen. Na een aantal seconden verschijnt dan automatisch de volgende foto.
Album Upload afbeeldingen (vanaf je computer), vanaf Dropbox, Google+, Flickr of Facebook.


Je kunt de volgorde van de foto's aanpassen door de foto's in de gewenste volgorde te slepen. Wanneer je met de muis over een afbeelding heen gaat, kun je een vergroting bekijken (vergrootglas), de titel ervan bewerken (potloodje) of de afbeelding verwijderen (prullenbakje). 

Klik op opslaan rechts onderin het contentblok om je albumblok op te slaan.